Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Мечки убиха две крави край Триград и Сливка
България Важно Девин Регион Смолян

Мечки убиха две крави край Триград и Сливка

Мечките се събудиха настървени от глад през зимата, стопаните пропищяха. Кафява мечка е вилняла в землището на Триград и село Сливка, община Девин, съобщават от РИОСВ в Смолян. Инцидентите на станали на 31 март и на 1 април.

Екоинспекцията провери провери първите за годината сигнали за щети от кафява мечка в землището на село Триград, община Девин и село Сливка, община Баните. При огледите и на двете нанесени щети са установени нападения над две крави. В близост до местата са открити следи на защитения вид. За регистрираните щети РИОСВ – Смолян ще изготви предложение за обезщетение на собствениците, предава СмолянПрес.
През този период на годината, нападенията на мечки над селскостопански животни се дължат на липсата на хранителна база и загуба на тегло на екземплярите през зимата.
За недопускане на нападения от мечки над селскостопанско имущество, РИОСВ – Смолян призовава стопаните да засилят превантивните мерки по опазване на животни и пчелини. Пашата трябва да се извършва с пастир и кучета, нощуването на животните да е в масивни стопански сгради, да има ограждане с електрически огради, шумови и светлинни отблъскващи средства.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...