Новини от Пловдив » Градът » МУ Пловдив отбелязва Световния ден на здравето по-рано и по нетрадиционен начин
Градът Пловдив

МУ Пловдив отбелязва Световния ден на здравето по-рано и по нетрадиционен начин

Световният ден на здравето – 7 април, в Медицинския университет в Пловдив ще отбележат с премиера на филм и изложба.

Няколко дни по-рано – на 4 април, в сградата на Факултета по дентална медицина от 17.30 ч. се организира кинолектория с премиера на документалния филм „Забрава“ за д-р Стефан Черкезов, спасил четиридесет и седем души от горящ автобус през 1963 година на 15-и август – Голяма Богородица, и починал от обгарянията си. Една история за подвига и забравата.

Сценарист на филма е проф. д-р Златимир Коларов, режисьор – доц. Валентина Фиданова-Коларова, консултант – д-р Тотко Найденов, оператори – Здравко Ружев и проф. Цветан Недков. В кадрите ще видим и проф. Веселин Борисов, проф. Радослав Гайдарски, д-р Тотко Найденов, д-р Неделя Щонова и други.

Филмът е реализиран с финансовата подкрепа на Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартроза, Съюза на писателите лекари в България „Димитър Димов“ и Българския лекарски съюз.

След прожекцията академичната общност на МУ-Пловдив ще има възможност да се срещне с творческия екип на филма и с наследника на незабравимия и обичан от поколения българи певец Емил Димитров. Емил Димитров-син е предоставил безвъзмездно правата за някои от най-емблематичните песни на баща си за създаването на филма.

По случай Световния ден на здравето Медицински университет – Пловдив ще представи и изложбата „Завръщане към корените“ от картини на доц. д-р Георги Томов – преподавател във Факултета по дентална медицина.

Експозицията може да бъде разгледана в сградата на Факултета по дентална медицина – от 4 до 15 април, и в Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив – от 16 до 30 април.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...