Новини от Пловдив » Градът » Водещи специалисти от УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив с престижни награди
Градът Здраве Пловдив

Водещи специалисти от УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив с престижни награди

Ректорът на Медицинския университет в Пловдив и началник на Лаборатория по микробиология към УМБАЛ „Свети Георги” проф. д-р Мариана Мурджева получи голямата награда Лекар на годината за 2021 на официална церемония по повод 7-и април – Световния ден на здравето. Проф. Мурджева бе наградена за приноса си в областта на микробиологията и имунологията, както и за работата й като координатор на експертния съвет по клинична имунология към Министерството на здравеопазването.

Хирургът проф. д-р Ангел Учиков – началник на Втора клиника по хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ и декан на Медицинския факултет на МУ-Пловдив, получи награда в категорията „Болнична помощ“.

Признание за дългогодишната си работа и активен принос в развитието на детската хирургия получи ръководителят на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“ проф. д-р Пенка Стефанова.

Специални грамоти за принос в битката с пандемията получи и проф. д-р Чавдар Стефанов, дмн – ръководител на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Свети Георги“.

Наградите бяха връчени на официална церемония от председателя на РК на БЛС – Пловдив д-р Георги Цигаровски, предшественика му д-р Атанас Калчев и секретаря и бивш председател на колегията д-р Георги Кръстев.

Ръководството на УМБАЛ „Свети Георги” поднася своите сърдечни благодарности и поздравления за работата и усърдие на наградените със заслужения приз и на техните екипи.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...