Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Ремонтът на „Брезовско шосе“ навлиза в най-трудния участък
Градът Община Пловдив

Ремонтът на „Брезовско шосе“ навлиза в най-трудния участък

Напредъка на дейностите по Водния проект на Пловдив в две от позициите провери днес заместник-кметът по строителство Пламен Райчев. Той инспектира първо най-тежката част от проекта – подмяната на водопровод и канализация на улица „Брезовско шосе“, където изпълнителите започнаха работа от кръстовището с улица „Полет“ към булевард „Дунав“. Райчев бе придружен от ръководителя на проекта инж. Румен Лемперов и представители на фирмата изпълнител.

„Навлизаме се в най-трудния участък, където машините трябва да направят изкоп над 8 метра. Много скоро дори изкопът ще стигне 10 метра дълбочина, за да се положат тръбите, които са с диаметър 250 сантиметра. Изпълнителите ми съобщиха, че срещат допълнителни трудности заради комуникационни отклонения и отклонения на водопровода и канализацията, които не са отразени в кадастралните карти.

След като преминем този участък, работата значително ще се ускори, тъй като изкопът няма да бъде толкова дълбок. Имам уверението на фирмата-изпълнител, че графикът ще бъде спазен“, коментира след инспекцията Пламен Райчев.

Веднага след това той провери и напредъка в изпълнението на дейностите в част от квартал „Кършияка“. В карето между булевард „България“, улица „Васил Левски“, булевард „Марица север“ и булевард „Цар Борис III Обединител“ също се подменят водопровод и канализация и се полага нов асфалт. Райчев уведоми изпълнителите на ремонтните дейности, че задължително трябва да завършат работа до 10 май.

„Кметът Здравко Димитров лично се интересува как вървят дейностите в този участък, тъй като наближават абитуриентските празници и наоколо са два от най-представителните хотели на града, където по традиция завършващите средното си образование празнуват своите балове. Затова ремонта тук трябва да приключи не по-късно от 10 май“, заяви заместник-кметът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...