Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Ремонтът на „Брезовско шосе“ навлиза в най-трудния участък
Градът Община Пловдив

Ремонтът на „Брезовско шосе“ навлиза в най-трудния участък

Напредъка на дейностите по Водния проект на Пловдив в две от позициите провери днес заместник-кметът по строителство Пламен Райчев. Той инспектира първо най-тежката част от проекта – подмяната на водопровод и канализация на улица „Брезовско шосе“, където изпълнителите започнаха работа от кръстовището с улица „Полет“ към булевард „Дунав“. Райчев бе придружен от ръководителя на проекта инж. Румен Лемперов и представители на фирмата изпълнител.

„Навлизаме се в най-трудния участък, където машините трябва да направят изкоп над 8 метра. Много скоро дори изкопът ще стигне 10 метра дълбочина, за да се положат тръбите, които са с диаметър 250 сантиметра. Изпълнителите ми съобщиха, че срещат допълнителни трудности заради комуникационни отклонения и отклонения на водопровода и канализацията, които не са отразени в кадастралните карти.

След като преминем този участък, работата значително ще се ускори, тъй като изкопът няма да бъде толкова дълбок. Имам уверението на фирмата-изпълнител, че графикът ще бъде спазен“, коментира след инспекцията Пламен Райчев.

Веднага след това той провери и напредъка в изпълнението на дейностите в част от квартал „Кършияка“. В карето между булевард „България“, улица „Васил Левски“, булевард „Марица север“ и булевард „Цар Борис III Обединител“ също се подменят водопровод и канализация и се полага нов асфалт. Райчев уведоми изпълнителите на ремонтните дейности, че задължително трябва да завършат работа до 10 май.

„Кметът Здравко Димитров лично се интересува как вървят дейностите в този участък, тъй като наближават абитуриентските празници и наоколо са два от най-представителните хотели на града, където по традиция завършващите средното си образование празнуват своите балове. Затова ремонта тук трябва да приключи не по-късно от 10 май“, заяви заместник-кметът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...