Новини от Пловдив » Свят » Войната в Украйна » Изгориха живо дете в село Гусаровка
Важно Войната в Украйна Свят

Изгориха живо дете в село Гусаровка

Откриха къща за мъчения в Харковска област

Националната полиция на Украйна съобщава, че в село Гусаровка, Изюмски район, на улица „О. Петрусенко“, къща номер 3, в мазето са открити осакатени и овъглени тела, сред които и едно дете. В доклада се отбелязва, че на 4 април украинската армия е освободила Гусаровка от окупация и сега полицията документира престъпленията на руските военни, които на посочения адрес са създали място за мъчения.

От полицията съобщават, че според разследването, при огледа на телата са открити следи от продължително насилие и изтезания. „Хората са били горени живи. Сред измъчваните има едно дете. Установено е, че на територията на двора дълго време се е намирала комендатурата на руските военни в района“, се казва в съобщението.

В доклада се казва още, че близо до едно от помещенията на земеделското дружество в Гусаровка е открито тялото на мъж, който е работил като фелдшер в местната болница.

„При огледа следователите са установили синини по тялото и лицето му. Ръцете на мъжа са вързани зад гърба му. В гръдния му кош е открита огнестрелна рана. Той е бил измъчван от руските военнослужещи“, съобщиха от полицията.

Освен това, на пътя край село Гусаровка, в автомобил са открити телата на мъж, жена и тригодишното им дете. Причината за смъртта им са наранявания от експлозии в резултат на ракетен обстрел.

При разпити на местните жители на село Гусаровка е установено, че има изчезнали хора. Тяхната съдба в момента е неизвестна. По време на окупацията на населеното място, военнослужещите на Руската федерация се държали нагло и цинично, ограбвали имуществото на селяните, забранявали им да напускат домовете си и конфискували превозните средства“, съобщава полицията.

През изминалото денонощие руските сили са извършили 48 атаки срещу Харков и региона, в резултат на които са ранени 15 души.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...