Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Павел Михайлов: Браниполе е водещо по инвестиции в община „Родопи“
Важно Регион Родопи

Павел Михайлов: Браниполе е водещо по инвестиции в община „Родопи“

5,5 милиона лева инвестиции в инфраструктурни обекти са вложени в Браниполе през изминалите две години. Това нарежда населеното място на първа позиция по капиталовложения  от всички села в общината от началото на мандата на Павел Михайлов. Това оповести кметът на община „Родопи“ на среща с жителите на Браниполе. На нея присъстваха председателят на Общинския съвет Георги Цанков, заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, общински съветници, представители от общинска администрация.

Пред хората Павел Михайлов отчете резултатите от своето управление до момента. Той представи и обектите, предвидени за строителство и ремонт в настоящата година. За своята работа говори и кметът на населеното място Даниела Стоилова.

Кметът на „Родопи“ подчерта, че привличането на средства по програми на Европейския съюз и от държавния бюджет допринася за динамичното развитие на общината. Близо 4, 6 милиона лева са осигурени от Министерството на образованието и науката и държавния бюджет за построяването на нова сграда на детска градина „Синчец“, която е  най-големият и най-важен за община „Родопи“ обект. Строителните дейности вече текат.

„Изграждането на детски градини е една от най-важните задачи. Това е моя кауза от началото на мандата, по която работим“, посочи Михайлов. Той припомни, че забавачката ще бъде направена по всички съвременни стандарти. Тя ще е разположена на площ от близо 3 декара и ще е с капацитет за 150 деца.

„В община „Родопи“ имаме позитивна тенденция, която е свързана с възвръщането на доста хора към селата. Тук не става въпрос за хора, които са в пенсионна възраст, а такива в активна трудова възраст. Това е свързано с увеличаването на различни инвестиции в селата. Хората искат нов тип начин на живот – да живеят по-спокойно на село, но да имат условия за отглеждане на децата си и добра инфраструктура, за да стигат до домове си “, коментира Михайлов.

Затова община „Родопи“ инвестира в основен ремонт на най-дългата улица в село Браниполе – „Хан Аспарух“ и реконструкция на улица „Шипка“. Със собствени средства общината ремонтира сградите, в които бяха преместени децата от детска градина „Синчец” – читалището и в сградата на училището. Направиха се и редица подобрения в училищната сграда. Отчет за своя мандат представи и председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков.

„Общинският съвет на „Родопи“ полага сериозни усилия да изпълни ангажиментите, които пое в този мандат. Поддържаме добро темпо и цифрите го показват. Анализът сочи, че взетите решения за миналата 2021 година са 778, което прави ОбС“Родопи“ вторият най-работещ общински съвет след столичния. За 2020 година решенията са 538, а за 2019 само 313“, каза Цанков.

В последвалата дискусия жителите на Браниполе поставиха въпроса за състоянието на здравната служба и качеството на обществения транспорт до областния град. На срещата стана ясно, че тази година община „Родопи“ има намерение да инвестира в основен ремонт на улица „Трепетлика“ за 250 хиляди лева, проектиране и строителство на второстепенна канализационна мрежа по улиците „Персенк“, „Хан Крум“ и „Охрид“ – 61 710 лева, проектиране на канализация – 60 000 лева и изграждане на канализация на улица „Арда“, както и изготвяне на технически проект и реконструкция на парково осветление – 10 040 лева.

Ще бъде изградена детска площадка по проект на МИГ „Перущица – Родопи“ за 90 хиляди лева и ще бъде направен ремонт на парка на селото – алеи, площадка и бордюри за близо 130 хиляди лева. Само преди дни в МРРБ общината е входирала писмо с настояване за осигуряване на средства за основен ремонт на улица „Климент Охридски“, който включва и подмяна на водопровода.
В Браниполе кметът Павел Михайлов спази утвърдилата се като традиция инициатива „Силата е в знанието“ и отличи 10 деца с постижения в областта на науката./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...