Новини от Пловдив » Свят » Войната в Украйна » Словакия даде на Украйна ракетна система С-300
Важно Войната в Украйна Свят

Словакия даде на Украйна ракетна система С-300

Премиерът на Словашката република Едуард Хегер подчерта, че Украйна защитава не само себе си

„Бих искал да потвърдя, че Словакия е предоставила на Украйна системата за противовъздушна отбрана С-300. Украинският народ смело защитава своята суверенна страна и нас. Наш дълг е да помогнем, да не стоим настрана и да не пренебрегваме загубата на човешки животи по време на руската агресия“, написа в социалните мрежи Хегер.

Трябва да се отбележи, че Словакия предаде системата С-300 по искане на Украйна в съответствие с член 51 от Хартата на ООН за правото на самоотбрана.

Хегер публикува видео съобщение във Facebook за предоставянето на ракетната система. Записът е направен във влака по време на пътуване до Киев. Преди няколко часа словашкият премиер пристигна в столицата на Украйна.

Той подчерта, че решението за прехвърляне на комплекса С-300 на Украйна не означава, че Словакия е станала част от въоръжения конфликт.

„Уверявам ви също, че отбраната на Словашката република все още е подсигурена и ще бъде подсилена през следващите дни с допълнителна система за противоракетна отбрана на нашите съюзници“, подчертава той.

Словашкият министър на отбраната Ярослав Наги каза по-рано, че Братислава е готова да достави зенитно-ракетни системи за Украйна, ако получи достойна алтернатива. В края на март в Словакия бяха разположени системи за противовъздушна отбрана Patriot.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...