Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Корнелия внезапно обезглави БСП – Пловдив
Градът Пловдив Политика

Корнелия внезапно обезглави БСП – Пловдив

Централата на БСП в Пловдив, снимка: ПловдивПрес
Централата на БСП в Пловдив, снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Корнелия Нинова и Националният съвет на БСП внезапно обезглавиха градската организация на партията в Пловдив. С решение от 9 март на пленума предсрочно е прекратен мандатът на градския председател Дима Вакрилова и районните председатели Тодор Стоилов, Йордан Василев, д-р Атанас Баташки, Костадин Беларев, Добромира Тошева и Десислава Йорданова. Председателите на  Районните контролни комисии и Градската контролна комисия също са отстранени. Насрочени са пълен цикъл отчети и избори в пловдивската организация за времето от 10 април  до 30 юни.

Отчетно-изборните събрания на основните партийни организации трябва да се състоят през месец май, а от 1 до 15 юни трябва да се свикат районните конференции. Градската конференция, на която ще се избира нов лидер и членове на Градския съвет, трябва да се  проведе от 16 до 30 юни.

Националният съвет предлага на  Общопартийната контролна комисия  да извърши пълна ревизия на счетоводната и деловодна дейност на Градския съвет на БСП – Пловдив за периода 2016 – 2021 г., както и  преглед на членската маса на пловдивската организация, пише в решението, с което ПловдивПрес разполага.

“ В доклада от 21.12.2020 г. на работна група на НС на БСП за област Пловдив с председател др. Кристиан Вигенин е направена препоръка да се обмисли възможността НС на БСП да приеме решение за провеждане на пълен цикъл отчети и избори в пловдивската организация във връзка с установен порочен модел на организация и политическа дейност.  Създадена е среда на разделение и напрежение, които отблъскват, демотивират и дистанцират десетки и стотици наши членове и симпатизанти“,  са част от мотивите за решението./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...