майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Мараджиев: Пълна лъжа! Фактурите за „неправомерно“ харчените пари са в полицията
Важно Мнения Регион Стамболийски

Мараджиев: Пълна лъжа! Фактурите за „неправомерно“ харчените пари са в полицията

Георги Мараджиев

„Пълна лъжа! Няма неправомерно харчени пари. По време на проверката на Икономическа полиция, на 28 март т.г., сме предали фактури за направени разходи за Детска педагогическа стая в размер на 13 920 лв.“ Това коментира кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев по повод информацията за проверката на Икономическа полиция в Стамболийски.

Според материалите на Икономическа полиция от 2016 г. до момента от полагаемите 28 500 лв. за подпомагане дейността на Детска педагогическа стая половината са в сметките на общината, а другата половина са похарчени за друго.

По думите на Мараджиев нито един служител не е разпитан в рамките на проверката, не е разпитван и той.  От тези 28 хил. лв. половината са в сметката на администрацията, а останалата половина – 13 920 лв., са дадени точно за Детска педагогическа стая, като в полицията има предоставени фактури за всички разходи. „И още нещо. Това са целеви средства за периода 2016-2022 г. За този период Община Стамболийски е проверявана от редица финансови институции, сред които и Сметната палата. Ако имаше нарушение, щях да съм санкциониран“, категоричен е кметът на Стамболийски.

Според него проверката на Икономическа полиция е в отговор на подаден от общината сигнал, че Районното полицейско управление в града безотчетно харчи парите, отпускани от общинския бюджет за гориво. „Питаме как се разходват средствата, отпуснати за гориво на автомобила, дарен от общината. Средствата, отпускани, са уползотворени без никаква отчетност – без пътни листове, без пътна книжка, без засичане на километраж, никой не може даде отчет за изразходваното гориво, и ние сигнализирахме прокуратурата“, заяви Мараджиев.

Още

Икономическа полиция засече неправомерно харчене на пари и в Стамболийски

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...