Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Обновяват напълно пешеходната алея на бул. „Свобода“ в „Западен“
Градът Община Пловдив

Обновяват напълно пешеходната алея на бул. „Свобода“ в „Западен“

Започва пълно обновяване на пешеходната алея на булевард „Свобода“, съобщи кметът на район „Западен“ Димитър Колев. Предвижда се тя да добие модерен вид с нова настилка, пейки и осветление.

Алеята е дълга общо 500 метра, пресича я улица „Владивосток“. Пешеходният участък ще бъде преасфалтиран, предвижда се да бъде зададен и наклон за правилно отводняване при валежи от дъжд. Ще бъде изградено изцяло ново осветление, каквото към момента липсва, като то ще бъде осигурено от 50 модерни лампи. Планирано е поставянето на 50 нови пейки и 50 кошчета за отпадъци.

„По този начин тази алея, която е изключително посещавана, ще придобие един изцяло нов вид. През годините сме имали много жалби заради лошата настилка и липсата на осветление. Сега това ще се промени и тук ще изградим една прекрасна паркова среда с огромните дървета, които са около нея. Вярвам, че алеята ще стане още по-любимо място за пловдивчани, като след ремонта тук ще могат да се карат велосипеди, ролери, ще я направим достъпна и за майки с колички. Така продължаваме политиката си да откриваме нови паркове и да разширяваме зелените площи в „Западен“, категоричен е кметът на района Димитър Колев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...