Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Разбиха най-голямата плантация за канабис в Европа
Важно Свят

Разбиха най-голямата плантация за канабис в Европа

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Испанските власти са унищожили 415 000 растения коноп на стойност близо 100 милиона евро в операция за ликвидиране на най-голямата плантация за канабис в Европа, както я определи полицията, предаде Ройтерс.

В изявление на полицейската служба се съобщава, че около 50 тона растителна маса е била открита в склад, където очаквала преработка в канабидиол – вещество, което не е психоактивно и все по-често се използва при лечението на тревожност, безсъние и други заболявания. Плантацията се е намирала в северния селскостопански регион Навара и се е състояла от 11 полета с обща площ 67 хектара.

По информация от министерството на земеделието продажбата и консумацията на канабидиол е законна в Испания и по-голямата част от Европа, но въпреки това испанските закони забраняват отглеждането на растения от рода на канабиса за други цели освен за промишлена употреба, като например за производство на текстил и семена. Отглеждането на канабис за преработка в канабидиол или други производни все още е престъпление.

В резултат от операцията, която е започнала в средата на 2021 г., когато полицията открила едно от полетата, са били арестувани трима души. Испанската полицейска служба съобщи, че собственикът на плантацията първоначално я представил като законна операция за производство на канабис с промишлена цел, но по-късно било разкрито, че той възнамерявал да изнесе голямо количество от продукцията в Италия и Швейцария за преработка в канабидиол .

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...