Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Чайков: Пътищата застрашават живота на хората
България Важно Политика

Чайков: Пътищата застрашават живота на хората

Стефан Чайков
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„В момента не са проблем толкова парите, въпреки че сме на ръба на оцеляването. Важната инфраструктура на страната застрашава живота на хората, защото Агенция „Пътна инфраструктура“ не е в състояние да възлага ремонтни и поддържащи дейности“. Това каза пред bTV председателят на браншовата камара „Пътища“ Стефан Чайков, след като снощи депутатите не се разбраха и отхвърлиха всички предложения за отпускане на средства строителните фирми. Това се случи, след като премиера Кирил Петков обеща държавата да разплати до две седмици половината от задълженията към тях.

След гласуването в парламента министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов също каза, че проблемът е, че проблемът е в невъзможността да се възлагат ремонти на критични места, които са важни за хората. „Просто нямам думи“, каза министърът.

„Аз съм не по малко изумен от министър Караджов, тъй като  имахме продължителни разговори с премиера и след това и с министъра, и с ръководството на АПИ. Опитваме от доста време да намерим някакво решение на проблемите“, коментира председателят на камара „Пътища“. Той предупреди, че работниците от строителните фирми ще излязат отново на протести в началото на следващата седмица и ще блокират улици в София и пътища.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...