Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Дончева: Ясно беше, че правителството няма да се справи
България Важно Мнения Политика

Дончева: Ясно беше, че правителството няма да се справи

„Политиците в правителството са станали по-опитни, но въпроса е, че има много за наваксване“, коментира лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева в предаването „Тази събота“.

По думите й е било ясно, че няма да се справят със задачите, но година е имало един супер натиск от общественото мнение, че трябва да има правителство на всяка цена.

„Какво разбираха болшинството български граждани, под правителство на всяка цена – сигурно всеки си има обяснение“, каза тя.

„Ми няма такъв филм като правителство на всяка цена. Просто като се жениш за някого има цена, която се плаща и тази цена много често не може да бъде платена, а това хората установяват в течение на времето“, заяви Татяна Дончева.

Разделя ги едно единствeно нещо – порцията, която трябва да получат от властта, посочи Дончева за разногласията в управляващата коалиция, които според нея са основно между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“.

„Всяка от тия две формации си представя, че получи всичко. Слави Трифонов още в предишните парламенти показваше, че той иска всичко значи, а с 60 депутати иска той да сложи правителството и всички в него присъдружни агенции, на колене. Сега е същата работа“, каза тя.

„Защо ИТН не оттеглиха номинацията на господин Каримански за гуверньор на БНБ, защото ИТН решиха, че един че парламентът миналата година ще трае 3 дни?“, попита Дончева.

„От позицията на една година по-късно можем да ги заподозрем, че са имали някакъв план, някакъв алгоритъм и че са вървели по него, ама не им се е получило, но не – от далеч се вижда даже в късогледството , че само едни инстинкти отвътре им идват“, обясни тя.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...