Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Пловдив се включва във велопоход в подкрепа на хората с хемофилия
Здраве Пловдив Посоки

Пловдив се включва във велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

Началото на велопохода в Пловдив от пл. Съединение.
Началото на велопохода в Пловдив от пл. Съединение.
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

С велопоход едновременно в пет български града ще бъде отбелязан Световният ден на хемофилията. Социално-спортното събитие ще се проведе под надслов „Достъп до всеки“. Стартът ще бъде даден в 11 часа в София, Пловдив, Варна, Бургас и Плевен. Инициативата е на Българската асоциация по хемофилия.

„Колоезденето е избрано неслучайно за основно събитие в кампанията, защото то, заедно с плуването, е един от малкото препоръчителни спортове за хората с хемофилия – заздравява опорно-двигателната система и не вреди на ставите“, посочи председателят на БАХ Виктор Паскалев. Той посочи, че 75% от пациентите с хемофилия в световен мащаб нямат достъп до адекватно лечение или не получават такова. Най-честото дългосрочно усложнение на хемофилията е ставно заболяване.

От Българската асоциация по хемофилия призовават всеки един от нас да бъде двигател на позитивизъм, да дадем достъп до адекватни грижи за хора в неравностойно положение, за жените и децата с проблеми с кръвосъсирването, за изпадналите в беда бежанци от хуманитарната катастрофа в Украйна.

По данни на Асоциацията повече от 100 организации от неправителствения, частния и публичния сектор са се включили в кампанията през последните 3 години. Над 1500 души са карали велосипеди, за да покажат съпричастност и отговорност към хората с хемофилия и другите редки наследствени нарушения на кръвосъсирването.

Велопоходът „Заедно“ ще стартира в 11 часа от площад „Съединение“. Оттам участниците ще преминат по ул. „Стефка Николова“ и бул. „Марица-юг“ към Гребната база (залата на УХТ), където е финалът.

Община Пловдив подкрепя хората с хемофилия, като на 17 април 2022 г. от 20 до 23 часа ще освети в червено безвъзмездно сградата на Дома на културата „Борис Христов“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...