майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Здраве » COVID-19 » Проф. Габровски: Започва краят на пандемията
COVID-19 България Важно Здраве

Проф. Габровски: Започва краят на пандемията

„Мисля, че в момента сериозен проблем с развитието на пандемията няма. Времето се затопля. Последните две лета бяха спокойни. За щастие последният вариант на COVID-19 – Омикрон, е значително по-малко смъртоносен.

Мисля, че това е и големият шанс на човечеството – да продължи да спада тази патогенност и да се превърне в нещо като сезонен грип. Това беше предвидено от самото начало, но никой не знаеше колко ще продължи това намаляване на патогенността. Има и ваксини. Мисля, че сме в началото на края”. Това заяви в студиото на Нова началникът на Клиниката по неврохирургия в болница „Пирогов“ проф. Николай Габровски.

„Слава Богу – има и чудеса в медицината. Понякога въпреки безнадеждната на вид ситуация нещата се развиват добре”, подчерта той. И допълни: „Не можем да губим вяра. Понякога човек има разколебаване, кратко разочарование – особено в случаите, когато е положил усилия, но нещата не са се развили по-най-добрия начин. Но трябва да продължаваме напред и винаги да бъдем сигурни, че повече добри случаи ще бъдат в ръцете ни”.

По думите му той и колегите му полагат всички усилия като професионалисти. „Със сигурност вярата помага. Доказано е, че когато човек загуби надежда, това намалява съпротивителните му сили. Категорично – вярата помага. Без вяра смятам, че шансът за неуспех е значително по-висок”, категоричен е професорът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...