Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Войната в Украйна » Жена към Вакарчук: Изпейте „Прегърни ме“ за моя загинал съпруг
Важно Войната в Украйна Свят

Жена към Вакарчук: Изпейте „Прегърни ме“ за моя загинал съпруг

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Най-известната украинска рок група направи концерт в метрото на Киев

Лидерът на украинската рок група „Океан ельзи“ Святослав Вакарчук пя на благотворителен концерт в киевското метро. Събитието се състоя под мотото „Всичко ще бъде добре“, както се казва една от известните песни на бандата. Още в първите дни на войната, певецът се записа в Киевската Териториална отбрана и използва популярността си, за да насочва вниманието на света към трагедията, която войната причинява. Преди да изпълни песента „Прегърни ме“, която вече се превърна в своеобразен химн срещу войната в Украйна, той разказа трогателна история, която му се случила на един от концертите в източната част на страната.

„Една жена се приближи към мен, благодари ми, че съм дошъл да пея, прегърна ме силно и поиска да изпълня „Прегърни ме“. Това била любимата песен на съпруга й, който загинал по време на сражение. Искам да посветя тази любима песен на милионите украинци, които се борят и на всички, които желаят нашата победа“, каза музикантът.

Разказвайки за случката с жената, Вакарчук едва сдържаше сълзите си и говореше с буца в гърлото. Той каза още, че украинците сега имат една цел – да спечелят войната, отприщена от Русия.

„Единственото, което можем и трябва да направим, е да постигнем победа и да възстановим страната си в името на тези, които не дочакаха прегръдката ни днес. Нямаме друг избор“, добави певецът.

По-рано Вакарчук показа в специално видео унищоженията в Харков, той засне и усилията на лекарите да спасят живота на ранените от ракети деца в Мариупол.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...