майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Свят » Войната в Украйна » САЩ променят стратегията си спрямо Украйна, искат съкрушително поражение за Русия
Важно Войната в Украйна Свят

САЩ променят стратегията си спрямо Украйна, искат съкрушително поражение за Русия

Русия трябва да бъде разбита на бойното поле така, че да не поиска в бъдеще да атакува други страни, уверени са САЩ

Руските сили се опитват да провеждат война на изтощение в Украйна, поради което САЩ и техните съюзници си поставят дългосрочна цел. Администрацията на Байдън иска толкова съкрушително поражение на Руската федерация на бойното поле, че да не може повече да атакува съседни държави.

За това пише CNN, позовавайки се на източник в Съвета за национална сигурност на САЩ.

Руснаците проточват мирните преговори, опитвайки се да изтощят украинската армия. Това накара САЩ да променят стратегията си по отношение на тази война.

Тезата за промяна на дългосрочната цел на САЩ в Украйна беше потвърдена и от ръководителя на Пентагона Лойд Остин, който наскоро се завърна от Киев.

„Искаме Русия да бъде толкова отслабена, че да не може да направи това, което вече стори по време на инвазията в Украйна“, каза Остин пред репортери на 25 април.

Източник на CNN отбеляза, че изявлението на Остин е в съответствие с целите на Съединените щати – „да превърнат тази инвазия в стратегически провал за Руската федерация“.

„Една от нашите цели беше да ограничим способността на Русия да направи нещо подобно отново, както каза министър Остин. Контроли, които директно са насочени към руската отбранителна индустрия, за да подкопаят икономическата и военната способност на Русия да заплашва и атакува своите съседи. Искаме Украйна да спечели войната“, каза източникът.

Осъзнаването, че Руската федерация трябва да загуби срамно, постепенно се случва със западните политици, особено след зверствата на руските сили. Други източници казаха пред CNN, че победата над руснаците на бойното поле в Украйна е постижима и реалистична цел.

Смята се, че руснаците ще бъдат значително отслабени от огромното количество оръжия, които Украйна получава. Това ще бъде от стратегическа полза за Съединените щати, тъй като оръжията са „инвестиция за неутрализиране на руската армия и флот през следващите десет години“.

Източник, запознат с разузнаването, заяви пред CNN, че Путин може да използва ядрени оръжия, ако види заплаха от падането на своя диктаторски режим.

По-рано Лойд Остин подчерта, че САЩ „ще продължат да преместват небето и земята, за да отговорят“ на нуждите на Киев.

Британският външен министър Лиз Трус нарече руската война срещу Украйна „незаконна“ и подчерта: „Сега навлизаме в третия месец от незаконната война на Путин с Украйна. Русия извърши ужасни зверства, включително атаки срещу невинни цивилни и деца в Одеса и обсадения Мариупол. Няма да си отдъхнем, докато Путин не се провали и Украйна не спечели.“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...