Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Работници в Либхер излизат на нов протест утре, искат 200 лв. увеличение на заплатите
Бизнес Градът Пловдив

Работници в Либхер излизат на нов протест утре, искат 200 лв. увеличение на заплатите

Божидар Матеев и Атанас Кръстев
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Мария МОРУНОВА

Работници в производството на Либхер излизат утре на нов протест. Те настояват за 200 лв. увеличение на заплатите и 200 лв. заучери за храна. Това стана ясно на пресконференция в пловдивската структура на КТ „Подкрепа“.

„През миналата година в Либхер в Пловдив са произведени над 1 милион хладилника, т.е. производителността не е ниска. Това означава, че работещите в производството имат моралното, а и икономически обоснованото право да посикат по-високи заплати“, заяви представителят на синдиката в завода Божидар Матеев.

Той подчерта, че исканото увеличение касае само работещите в производството. „Не знаем колко получават в администрацията на завода, интересува ни нашият труд. И искаме разговор с ръководството, в него обосновано ще обясним какво и защо го искаме“, допълни Матеев.

„Настояваме за среща с представители на ръководството на фирмата, настояваме уволнените около 30 души от завода през Страстната седмица, с каквато информация разполагаме, че се е случило, да бъдат върнати на работа. Някои от тях са с 10 години стаж“, заяви от своя страна председателят на КТ „Подкрепа“ в Пловдив Атанас Кръстев. Той беше категоричен, че протестите на работниците в Либхер миналата седмица не са били предизвикани от синдиката. Работещите в производството са сметнали, че това, което вършат не отговаря на това, което получават. Това е причината за протеста.

„Тогава хората сами се организираха, едва след това се създаде и синдикална организация в завода. Потърсихме среща с ръководството, но се оказа, че има заповед да не ни допускат до него. Сигнализирахме и полиция, и Инспекцията по труда, които задължиха Либхер да допусне до територията си представители на КТ „Подкрепа“, обясни още Кръстев.

Стачката утре е насрочена за 14.00 ч., когато свършва първа и започва втора смяна, пред централния портал. Така хората ще имат възможност да се включат в протеста, ако желаят. Вече са подготвени протестните плакати за утре.

Още

Стачка за по-високи заплати в завода на „Либхер“
Лидерът на КТ „Подкрепа“ Атанас Кръстев готов на гладна стачка в подкрепа на работниците от „Либхер“
„Либхер“ обяви социалните придобивки на служителите
КТ „Подкрепа“ открива приемна в Пловдив за уволнените работници на „Либхер“
КТ „Подкрепа“: Началници в Либхер манипулират с декларация за стачката

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...