Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Павел Михайлов в Храбрино: Работим за хората, за да отговорим на очакванията им
Регион Родопи

Павел Михайлов в Храбрино: Работим за хората, за да отговорим на очакванията им

„Работим много сериозно, за да отговорим на очакванията на хората. Правим го в дух на конструктивност и толерантност между  администрацията и Общинския съвет „Родопи“. Защото нашата основна задача е  да решаваме  проблемите на жителите на нашата община.“ Това каза кметът на Община „Родопи“ Павел Михайлов на среща с населението на Храбрино. Планинското село беше поредното, което посети Михайлов, за да се запознае отблизо с нуждите на хората и да представи дейностите и обектите, които се предвиждат за строителство и ремонт през настоящата година.

В Храбрино, заедно с кмета беше неговият заместник Емилия Иванова. Начало на срещата разговор даде кметът на село Храбрино Ангел Чобанов.

„Община „Родопи“ става все по-привлекателна и населението непрекъснато нараства. Ние работим с хората, за хората и отговаряме на техните очаквания, които стават все по-високи. Защото те виждат, че когато се работи, се постигат резултати. Целта ни е повече инвестиции в инфраструктурата, в изграждане на нови детски градини или разширяването им, в места за отдих и игра на децата, в подобряване средата на живот“,заяви в началото кметът Павел Михайлов.

Той отчете, като основен проблем свлачищата, регистрирани в района на селото и необходимостта от изграждане и възстановяване на подпорни стени. В настоящата година ще бъдат инвестирани 126 хиляди лева в основен ремонт на улица „15-а“ и още 23 хиляди лева за възстановяване на подпорната стена. В бюджета за тази година са предвидени и  близо 45 хиляди лева за изграждане на подпорна стена при детската площадка в селото.

Изключително важен проект за село Храбрино е изграждане на подпорна стена и възстановяване на речното корито. Затова  общината е кандидатствала пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за финансиране. Сумата е в размер на 1, 3 милиона лева, като част от средствата ще бъдат вложени и в укрепване на улица  „6-а“ и площадното пространство.

„За нас, като ръководство, този проект е с основен приоритет. Ще настояваме Комисията да вземе решение в най-кратки срокове, защото стените от двете страни на коритото на реката са сериозно подкопани и при по-голяма сила на водата има опасност пътят да пропадне и да бъде отнесен“, коментира кметът Павел Михайлов.

В последвалата дискусия жителите на Храбрино поставиха въпроса за състоянието на сградата на бившия музей и поискаха от кмета тя да се преустрои в Туристически информационен център и Младежки клуб.

„Село Храбрино е известно със своите природни забележителности. Освен това е отправна точка за туристите към живописни еко пътеки. С изграждането на туристически информационен център, ще се създаде продукт, с цел развитие на туризма и подобряване на туристическата инфраструктура на региона“, смятат местните хора.

По думите на кмета, специалистите в общината вече имат задача да търсят начин за реализация на този проект.

„Наша задача е да намерим отговор на изискванията на хората“, заключи Михайлов и каза, че срещите по населените места ще продължат, защото е важно управляващите да чуват проблемите на жителите

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...