Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » ЕК: Спирането на доставките на газ за България и Полша е опит за разделение на ЕС
Важно Свят

ЕК: Спирането на доставките на газ за България и Полша е опит за разделение на ЕС

Европейската комисия
Европейската комисия
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Европейската комисия смята, че прекратяването на доставките на руски газ за България и Полша и искането на Русия да плаща в рубли за газ е „опит за разделение на ЕС“ и призовава за солидарност и единство в общността.

Европейският комисар по въпросите на енергетиката Кадри Симсон заяви това при пристигането си на срещата на министрите на енергетиката на ЕС днес, предава БГНЕС.

„Решението за прекратяване на доставките на руски газ за България и Полша кара ЕК да смята Русия за ненадежден доставчик. Искането на Русия за плащане в рубли е опит за разделение на ЕС, ние трябва да отговорим с единство и солидарност“, заяви Симсон.

Тя също така добави, че Европейската комисия не разполага с информация за това кои държави и компании от ЕС са готови да плащат в рубли за газ.

„Европейската комисия не разполага с информация за държави или частни компании, които желаят да плащат в рубли“, заяви Симсон, помолена да коментира информацията в европейските медии, че компании от 10 държави в ЕС вече са открили рублеви сметки в „Газпромбанк“, за да плащат за руския газ в рубли.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...