Левицата 14
Новини от Пловдив » Градът » С изложбата „Арарат – душата на Армения“ в Пловдив започва „Здравей, Армения“
Градът Култура Пловдив

С изложбата „Арарат – душата на Армения“ в Пловдив започва „Здравей, Армения“

Първото от събитията на Пети международен фестивал „Здравей, Армения“ ще бъде открито днес от 17:30 ч. на ул.„Райко Даскалов“ в Пловдив (пред сградата на БНБ).

Изложбата „Арарат – душата на Армения“ e дело на фотографа от Великобритания – Рафи Юраджиян. Рафи Юраджиян е авантюрист, писател и фотограф, който е пътувал до всички континенти. Работил е за Discovery Channel – Лондон и е член на Кралското географско дружество. Учи в престижния университет по изкуствата Фалмут в Корнуол, който е лидер в създаването на ново поколение специалисти в областта на медиите.

По време на пътуванията си, острото му око е успяло да документира красотата на природата и да улови емоциите на хората. Когато е зад обектива Рафи се опитва да запечата впечатленията си от новите дестинации и да събуди любопитството на хората към външния свят. Рафи обича да приема предизвикателства и да пътува. Изкачил е върховете на Килиманджаро и Арарат в планински експедиции. На където и да тръгне, със своята фотография, той винаги остава свързан с арменските си корени, от поставянето на арменското знаме на Антарктида до подкрепата на арменската общност в Лондон.

Негови снимки са изложени в Лондон, Барселона, Букурещ, София, Пловдив, Ереван, Ечмиадзин, ООН в Брюксел. Също така публикува книгата „Разрушаване на паметници в източното християнство“- която съдържа колекция от снимки на арменски църкви.

Съвсем наскоро той работи с българското посолство в Армения, като част от проекта – Пловдив, Европейска столица на културата 2019, за да направи серия от снимки, които бяха изложени в Ереванския държавен университет, и в побратимения град на Пловдив Гюмри.

Освен фотограф, Рафи е запален колоездач и писател. С неговата книга за пътуване, Tour de Armenia, той документира комичните си приключения с колоезденето из страната. През 2018 г. се мести в Армения и сега живее в Ереван.

Пети международен фестивал „Здравей, Армения“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от културния календар на града за 2022 година./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...