Новини от Пловдив » Градът » Атанас Илиев взе наградата „Прокурор на годината“
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Атанас Илиев взе наградата „Прокурор на годината“

Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България връчи наградата „Прокурор на годината“ на Атанас Илиев, заместник –районен прокурор на РП – Пловдив. Това стана на 3 април в УБ „Цигов чарк“ пред участниците в Общото събрание на АПБ.

За голяма част от прокурорите Атанас Илиев е известен като дългогодишен говорител на Районна прокуратура – Пловдив. В резултат от неговото балансирано и прецизно присъствие в националните и регионалните медии вниманието на българското общество беше насочено към положителните резултати от работата на прокурорите от РП – Пловдив, особено по дела от висок обществен интерес.

В качеството си на говорител Атанас Илиев достойно и със себеотрицание защити свои колеги от публично и необосновано неглижиране на положения от тях труд конкретни досъдебни производства. Като последица той понесе негативите на обществения антагонизъм, белязал през последната година нашето професионално всекидневие.

Прокурор Атанас Илиев се ползва с висок авторитет сред своите колеги. Наред с дейността си като говорител на РП – Пловдив той изпълнява отговорно и прецизно своите задълженията, които произтичат от заеманата от него длъжност „заместник – районен прокурор“ на РП – Пловдив.

Като прокурор в Районна прокуратура гр.Пловдив прокурор Илиев наблюдава и ръководи разследването по дела с изключителна правна и фактическа сложност и значим обществен интерес. Доказал е високия си професионализъм, квалификация, способност за работа в екип и разпределяне на задачите в него. Няма налагани наказания или прояви, накърняващи престижа на Прокуратурата на Република България.

Въпреки високата си служебна заетост прокурор Атанас Илиев допринесе и за развитието и популяризирането на дейността на Асоциацията на прокурорите в България. Вероятно на малцина е известно, че той е създал и развил настоящия сайт на професионалното сдружение. Като член на УС в мандата 2013-2016 г. той беше част от екипа на проекта, станал популярен в последствие като „Екопроекта“. Същият проект получи и високо международно признание.

Прокурор Атанас Илиев създаде и поддържа и официалния сайт на „Екопроекта“, където публикуваше своевременно учебни материали, изчерпателна информация за проектните дейности и резултатите от тях.

Наградата „Прокурор на годината“ е връчена на прокурор Атанас Илиев за проявен висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения, както и за неговия принос към развитието на АПБ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...