Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Важно » Калина Константинова: Поискахме оставките на ръководството на „Български пощи“
Бизнес България Важно

Калина Константинова: Поискахме оставките на ръководството на „Български пощи“

Калина Константинова, вицепремиер

Като принципал на „Български пощи“ днес поисках оставките на изпълнителния директор и целия състав на Съвета на директорите. Ние сме твърдо решени да спасим “Български пощи” и ще работим за това да измием срама от тяхното име и да ги въведем в XXI век. Това заяви вицепремиерът Калина Константинова на нарочен брифинг за ситуацията в „Български пощи“.

„Български пощи“ систематично и последователно са били водени към фалит. Държавата е била не майка, а мащеха за дружеството в годините на управлението на ГЕРБ, допълни Константинова.

Както изтъкна Константинова, „Български пощи“ са 100% държавно предриятие, разполагащо с най-голямата комуникационна мрежа в страната: 2973 станции, 9000 служители в повече от две хиляди населени места. Дружеството получава държавно финансиране в размер на 80 милиона лева годишно. Налице е недофинансиране по време на управлението на ГЕРБ, твърди вицепремиерът. Регистрирани са загуби.
В събота Константинова написа във Facebook, че техниката в “Български пощи” е предимно “втора употреба”, а “инвестициите в информационна сигурност и защита на данните са били системно неглижирани“ в предходното правителство. Вицепремиерът допълни, че “криптовирусът е настроен така, че може да засяга всички държави без Русия и държавите от бившите съветски републики“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...