Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » България » Хиляди се събраха на протести с искане за неутралитет на България във войната
България Важно

Хиляди се събраха на протести с искане за неутралитет на България във войната

Хиляди се събраха на протести в София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Русе и други градове с искане страната ни да запази неутралитет и да не се намесва в конфликта в Украйна.

Инициативата „Общобългарски поход за мир и неутралитет“ е организирана в социалните мрежи.

Протестиращите се обявиха против изпращането на оръжие и военна помощ. Присъстващите казват, че изразяват гражданската си позиция против войната.

В София стотици граждани се събраха на площад „Народно събрание“, където с тъпани и гайди започна походът за мир и неутралитет. Почти всеки участник развя българския трибагреник. Паметникът на Цар Освободител също беше обвит с българското знаме.

6 искания са внесени в Народното събрание – част от тях са да се наложи мораториум за изпращане на войски, забрана за износ и внос на ново оръжие, както и да се наложи мораториум за създаване на военни бази на територията на нашата страна.

В Пловдив русофили, симпатизанти на „Възраждане“ и много граждани се събраха на площада до Джумая Джамия на шествие за мир.

В Бургас протестиращи се събраха на площада пред сградата на Общината. С развети български знамена и под звуците на патриотични песни, те се обявиха против намесата на страната ни в конфликта.

С възгласи „Искаме мир“ и „Оръжия не“ над 200 старозагорци се събраха пред сградата на Областна управа за да протестират срещу изпращането на военна помощ за Украйна. Според един от организаторите на протеста Мирослав Милчев подобна алтернатива би въвлякла страната ни във война.

Друг от организаторите на похода Христо Христов обясни, че протеста не е политически, а общонационален.

Някои от дошлите да подкрепят протеста споделиха, че България трябва да остане неутрална, за да могат децата ни да живеят в спокойна родина. Протестиращите отправиха призив към правителството да не вкарва България във война, след което организираха мирен поход до Втора Тунджанска бригада, съобщи БНР.

Тази вечер казусът за изпращането на военна помощ за Киев се обсъжда от управляващата коалиция. А за утре е насрочена друга – контрапротестна проява, която ще настоява депутатите да вземат решение за предоставяне на военна помощ за Украйна./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...