Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Регион » Община „Марица“ въведе услуга за онлайн плащане на данъците
Марица Регион

Община „Марица“ въведе услуга за онлайн плащане на данъците

Димитър Иванов

В община „Марица“ вече работи система за онлайн плащане на местните данъци и такси, съобщи кметът Димитър Иванов, който демонстрира новата електронна услуга.

Жителите и фирмите на територията на селищната система могат да платят задълженията си от компютъра в дома и офиса си, чрез сайта на Oбщина „Марица“, използвайки виртуален ПОС, достъпен с ПИН код, предоставен от дирекция „Местни приходи”. ПИН кодът се получава след лично подаване на заявление в дирекция „Местни приходи“ на адрес Пловдив, ул. „Средец“ №16 или чрез системата за сигурно електронно връчване.

На началната страница на сайта https://maritsa.bg/ е изведен бутон „Местни данъци и такси“, откъдето се влиза, за да се извърши плащането. Важно е да се отбележи, че услугата за гражданите е безплатна.

„Стартирането на системата за онлайн плащане на данъчни задължения улеснява административния процес, повишава качеството на обслужване, спестява времето на жителите и фирмите и нарежда „Марица“ сред модерните общини в България“, коментира кметът Димитър Иванов.

Услугата дава възможност плащането на данък сгради, такса битови отпадъци и данък на превозните средства да се извърши от друго населено място, включително и от чужбина.

Данъците в община „Марица“ могат да бъдат платени и в брой на касата на дирекция „Местни приходи“, чрез ПОС терминално устройство, чрез банков превод по сметка на общината, чрез системата ePay, както и на касите на „Български пощи” ЕАД и на EasyPay.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...