Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Парламентът ще разгледа и трите предложения за помощ към Украйна
България Важно Войната в Украйна Политика

Парламентът ще разгледа и трите предложения за помощ към Украйна

Депутатите се събраха на извънредно заседание, на което трябва да вземат решение дали да бъде даден мандат на правителството за изпращане на военна и техническа помощ за Украйна.

Парламентът ще разгледа трите предложения за помощ на Украйна: на ГЕРБ, „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“. БСП и „Възраждане“ са против, а от „Има такъв народ“ заявиха, че ще гласуват по съвест.

Трите проекта  ще бъдат разгледани още до обяд. Йордан Цонев предупреди, че ДПС ще искат изслушване на Министерския съвет за конкретика.

ДБ и ГЕРБ искат изпращане на военна техника, а „Промяната“ преразгледаха първоначално общото си предложение за „техническа помощ със защитна цел“ и дадоха заявка, че също са склонни да се включи оръжие.

За да даде парламентът мандат на правителството да осигури военно-техническа помощ за Украйна, са необходими гласовете на 121 депутати.

След два часа обсъждане на Коалиционен съвет вчера партиите от управляващата коалиция не излязоха с общо решение и не демонстрираха промяна в позициите си./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...