Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Андрей Гюров от ПП: Време е да намалим червените линии и извиването на ръце
България Важно Политика

Андрей Гюров от ПП: Време е да намалим червените линии и извиването на ръце

Андрей Гюров

Време е да намалим червените линии и извиване на ръце. Нека не забравяме за какво ни изпратиха хората, ние сме един отбор. Това заяви  от парламентарната трибуна председателят на групата на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, който изчете декларация за старта на новия политически сезон.

Той припомни, че  живеем в най-тежките за България и Европа времена за последните 70 години. „Война, галопираща инфлация и жестока енергийна криза. Всеки депутат носи огромна отговорност и сме изправени пред ситуация да кажем от коя страна стоим – от страната на свободата или на диктатурата. Ще сведем ли глава пред рекетьора, насилника и агресора, или ще се позиционираме като лидер на Балканите. Изборът не би трябвало да е сложен, ако агресорът не се месеше от години във вътрешната ни политика чрез медии и купени политици“, каза Андрей Гюров.

Той коментира още, че ПП са били определяни като новите и неопитните, но вече това е свършило.

Гюров обясни, че партиите в управляващата коалиция са се обединили да правят реформи и да утвърдят България като силен член на ЕС и НАТО.

Той подчерта какво  от „Продължаваме промяната“ са свършили и изброи увеличение на заплатите на медицинските сестри и лекарите, както и на учителите. “ Изплатени огромни компенсации за ток и газ, оправен Плана за възстановяване и устойчивост, осигурени добавки към пенсиите. Ускорихме работата по интерконектора с Гърция и „Чирен“ – проекти, които бяха затлачвани от Борисов и в услуга на Путин. Отнехме бухалките и преторианската армия на Гешев, а Цацаров вече не е в КПКОНПИ. Направихме КЕВР отново компетентен регулатор, който следи за интереса на българския потребител, а не обслужва чужди интереси“, каза още Андрей Гюров.

Той  критикува  ГЕРБ и ДПС, че не са били градивна опозиция, а са саботирали правителството и са опитвали да постигнат оставката му.

Имате шанс да бъдете част от градивните решения за България. От вас зависи дали ще се разграничите от компрометираните ви лидери, или ще се оставите да ви завлекат на дъното. Дотогава стойте далеч от управлението на държавата, обърна се Гюров  към ГЕРБ и ДПС./ПловдивПрес

Още новини по темата

Парламентът ще разгледа и трите предложения за помощ към Украйна

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...