майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Красимир Вълчев: Назначиха лелята на министъра на културата за шеф на РУО-Пловдив
Градът Образование Пловдив

Красимир Вълчев: Назначиха лелята на министъра на културата за шеф на РУО-Пловдив

Красимир Вълчев
Красимир Вълчев

Деполитизацията на образованието продължава. За изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив е назначена лелята на Атанас Атанасов – министър на културата. Това написа във Фейсбук бившият министър на образованието Красимир Вълчев.

„Доскоро и.д. началник на РУО-Пловдив беше близката приятелка на президентския съветник Пламен Узунов – Антоанета Пакова, но явно деполитизацията минава в нова, по-висша фаза. В рамките на една седмица МОН направи две силни крачки към деполитизация на системата. В Стара Загора беше назначена тъщата на брата на народния представител от ПП Радослав Рибарски. Толкова за приоритета ”деполитизация” на министъра на образованието и науката“, пише още Вълчев.

ПловдивПрес припомня, че старши експертът по обществени науки, гражданско образование и религия Антоанета Кръстанова стана временно шеф на РУО. След като ВАС отмени заповедта за уволнение от 5 юли 2021 година, Иванка Киркова се върна на поста на 28 април, но само за един ден, тъй като й беше връчена нова заповед за прекратяване на трудовите правоотношения. Преди това няколко месеца началник на РУО беше Антоанета Пакова. От 23 септември 2021 година до декември месец тя бе началник на кабинета на служебния министър на икономиката Даниела Везиева и близо три месеца Антоанета Кръстанова временно ръководеше Регионалното управление на образованието в Пловдив./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...