Quantcast
Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Здраве » СЗО: Починалите от COVID-19 са почти три пъти повече от официалната статистика
COVID-19 Здраве Свят

СЗО: Починалите от COVID-19 са почти три пъти повече от официалната статистика

COVID-19
COVID-19

Починалите в резултат на COVID-19 са почти три пъти повече, отколкото се посочва в официалните данни. Това се казва в нов доклад на Световната здравна организация (СЗО), който представлява най-изчерпателният поглед върху реалния брой жертви на пандемията досега, отбелязва Reuters.

Налице са 14,9 милиона повече смъртни случая, свързани с COVID-19 до края на 2021 г., се казва в доклада на СЗО. Официалният брой на смъртните случаи, пряко дължащи се на COVID-19 и докладвани на организацията, са за периода от януари 2020 г. до края на декември 2021 г.

В документа на СЗО се казва още, че почти половината от смъртните случаи, които досега не са били отчетени, са в Индия. Докладът предполага, че в страната са починали 4,7 милиона души в резултат на пандемията, главно по време на огромния скок в броя на заразените през май и юни 2021 г.

Индийското правителство обаче определя броя на жертвите за периода януари 2020-декември 2021 г. на около 480 000. СЗО заяви, че все още не е проучила напълно новите данни, предоставени тази седмица от Индия, която се противопостави на оценките на организацията.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...