Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » България » Янев: Родината ни е в тежко положение! Създаваме „Български възход“, защото не ни оставиха друг избор
България Важно Мнения Политика

Янев: Родината ни е в тежко положение! Създаваме „Български възход“, защото не ни оставиха друг избор

Стефан Янев обяви новия си политически проект

Родината ни е в тежко положение! Създаваме „Български възход“, защото не ни оставиха друг избор. Това заяви Стефан Янев, който днес събра Инициативния комитет на новия си политически проект.

Сред учредителите на „Български възход“ са бившият служебен регионален министър Виолета Комитова, ректор на УХТ и бивш депутат от НДСВ  проф. Пламен Моллов, шефката на Борда по туризъм Поли Карастоянова, зам.-военният министър и началник на политическия кабинет на Янев като служебен премиер Ралица Симеонова, съветникът му в Министерски съвет Данчо Бончев, Георги Самандов – зам.-министър на енергетиката и Николай Коев, който е бил медиен съветник от служебния кабинет.

Преди началото Янев се спря пред медиите с коментар: „В българското политическо пространство, а и в международното пространство, връзката между партиите и гражданското общество е нарушена. Зее пропаст. Затова нашата амбиция, поставяйки началото на новата партия, е именно да запълним този вакуум“.

В залата пред учредителите той обясни каква партия ще е „Български възход“ и какви цели си поставя.

„Български възход“ ще е нова, смислена и полезна за обществото формация, която ще има важно място в политическия живот на страната.  Днес заедно поставяме ново начало, което се надявам да е и ново за българската политика, демонстрирайки как всяка партия трябва да работи – отразявайки нагласите и предпочитанията  на своите избиратели. Това ще бъде политическа формация, която ще работи близо до хората. ще направим всичко възможно да  бъдат отчитани и позициите на членовете и симпатизантите. Вярвам, че всеки успех е резултат от работата на един добър екип. Екипът е важен – повече да говорим за „ние“, по-малко да акцентираме върху  „аз“, обясни той.

Янев заяви, че създаването на партията не е самоцел. „Не го правим за его или слава, престиж или социално приложение. Всеки от нас е постигнал достатъчно, доказал се е като професионалист в своите области и няма на кого какво да доказваме, каза Янев. Правим го, защото не ни оставиха друг избор. Спасението по отделно не е възможност. Утре става все по-неясно и несигурно за децата ни. Време е да започнем да даваме повече от себе си за страната си и за нашето бъдеще, допълни бившият служебен премиер.

Родината ни днес е в тежко положение. Изправена пред множество кризи, тя не може да се уповава повече на хора, които не са способни, или не искат да погледнат реалността в очите. Обществото ни е на ръба на социалния взрив, обществено-политическата и социалната ни система са пред пълен крах, категоричен бе Янев. И обясни, че не може повече да бъде толерирана тази политическа безотговорност, която води държавата към дъното. „Ние сме пред поредна национална катастрофа, а дори не сме във война“, предупреди Стефан Янев.

Той заяви, че „стоейки отстрани и бездействайки, се превръщаме в съучастници на тези, които са виновни да стигнем дотук. Аз не искам да бездействам. Необходими са конкретни мерки и ефективни решения. За да има страната ни бъдеще, спешно трябва да изработим решение в областта на икономиката, социалната сфера, вътрешната сигурност и обществен ред, отбраната, външната политика, земеделието, културата, демографската политика“, изброи той.

По думите му няма система в държавата, която да функционира нормално.

„Управлението на закона е първото и най-важно условие за ефективна политика. Правилата трябва да се спазват, законите трябва да се спазват и независимата съдебна система не трябва да бъде само едно клише, а гарант за тази справедливост“, категоричен бе бившият служебен премиер и ексминистър на отбраната.

„Днес поставяме началото на ПП „Български възход“. Това не е поредната партия, а автентична формация, която ще изпълни със съдържание своята основна роля да бъде мост между гражданите и органите на държавната власт. Ние не се страхуваме от поемане на пълната политическа отговорност за бъдещето на страната, за извеждането й на пътя на просперитета и възходящото развитие напред. Повече не можем да чакаме! Знаем как да решим тежките проблеми, пред които сме изправени. Вече сме го  правили и няма нужда тепърва да се учим“, заяви още Стефан Янев.

Той предупреди съмишлениците си, че ги чака тежка работа и че няма да прави компромиси с  хора, водени от користни цели, които имат намерение да реализират лични интереси чрез „нашето общо дело“.

„Ще застана зад всеки, който е честен, открит и лоялен към каузата „България“. Нашата цел е превръщането на България в развита, справедлива и благоденстваща страна. Такава, каквото желаем да я оставим на децата си в наследство. Това, което правим днес, е ново начало за Родината, защото сме в дълг пред Родината“, завърши Янев. /ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...