Новини от Пловдив » България » Пожарът в дома за стари хора е втори за последната година
България Важно Инциденти

Пожарът в дома за стари хора е втори за последната година

През юли 2021-а година в същия дом след пожар загинаха четирима души

Инцидентът от тази нощ, при който са загинали четирима възрастни във Варна е втори за дома „Свети Георги“, където през юли огън отне живота на други четирима възрастни.

В 2:59 ч. тази нощ е подаден сигнал за пожар в дома намиращ се в местността „Сотира“, край Варна. На място са били изпратени 5 противопожарни екипа, с общо 18 огнеборци. Установено е, че гори една от стаите на дома. Жертвите двама мъже на по 73 г., един мъж на 70 и една жена на 88 г. В болница, с опасност за живота, е откарана друга обитателка на дома – на 83 години.

Началникът на първа районна служба във Варна – гл. инспектор Петя Кюпова, съобщи, че са били евакуирани 20-ина трудноподвижни възрастни хора.

Във всяка от стаите на дома има камери, които разследващите проверяват, за да се установи причината довела до трагичния инцидент. По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на Окръжна прокуратура- Варна.

През юли 2021 г. в същия старчески дом след пожар загинаха четирима души. През ноември пък, при пожар в подобен дом, но в село Рояк, Варненско, загинаха други девет възрастни.

Преди няколко дни прокуратурата, която започна проверка на старческите домове след пожарите, излезе със съобщение, че са открити множество нарушения в домове за възрастни хора във Варна. 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...