Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » България » Мирослав Иванов: Премиерът Петков не е затворил вратата си за превозвачите
България Важно Политика

Мирослав Иванов: Премиерът Петков не е затворил вратата си за превозвачите

„Премиерът Петков не е затворил вратата си за превозвачите. Напротив – той ги е поканил на диалог, но се надявам този път те да изпратят представители, които наистина желаят да чуят какво има да им каже правителството, а не да налагат едностранни условия”. Така Мирослав Иванов коментира скандала между представители на превозвачите и министър-председателя.

„Търсим газ от няколко различни места. На първо място ще потекат по-големи количества от азерския газ”. Това обяви зам.-председателят на Народното събрание от „Продължаваме Промяната”.

На въпроса дали цените на горивата у нас ще надскочат 4 лв. за литър, Иванов отговори, че не очаква такава тенденция.

„Цените в България са доста по-ниски от тези в Европейския съюз. Към днешна дата не се очаква увеличение на цените на петрола, поне такова драстично, каквото се чува от някои анализатори – 20-30%. Такова се очаква ако се включим в ембаргото на петрола и петролните продукти, които идват от Русия”, уточни зам.-председателят на НС и напомни, че ако ЕС не ни позволи изключение, България ще наложи вето на ембаргото.

„Имаме извънредна ситуация и тя изисква някакво време. Към днешна дата нямаме индикации, че цената на тока ще е по-висока, или че няма да има газ за българските потребители”, увери Иванов. Той коментира и въпроса дали управляващата коалиция у нас е стабилна.

„Има непрекъснат диалог на ниво коалиционни партньори. Има диалог и извън Народното събрание, на най-високо политическо ниво, и в самото НС”, категоричен беше заместник-председателят на институцията. Той допълни, че „за съжаление, коалицията стана жертва на много непредвидени обстоятелства, които по-ясно показаха разграничителните линии между четирите формации”.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...