Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Градът » С голям спектакъл отбелязват 50 години от създаването на пловдивското училище „Св. Св. Кирил и Методий”
Градът Образование Пловдив

С голям спектакъл отбелязват 50 години от създаването на пловдивското училище „Св. Св. Кирил и Методий”

Преди и сега

С голям спектакъл завършват дейностите по отбелязването на 50 години от създаването на пловдивското училище „Св. Св. Кирил и Методий”. Концертът ще бъде на 11-и май, сряда, на патронния празник на училището, от 18.00 часа, в Драматичен театър Пловдив.

Спектакълът пресъздава живота и контрастите на Пловдив от миналия век до сега. В спектакъла са включени танци на всички традиционни пловдивски етноси – български, арменски, еврейски и турски. Ромите ще бъдат представени с една от атракциите от близкото минало – танцуващата мечка. Всичко това ще бъде съпоставено с модерните танци като контрапункт или по-скоро като допълнение на всичко традиционно. С красиви костюми, ефектно осветление, декори и мултимедия зрителите ще се пренасят както в забързаното ежедневие, така и в миналото.

Снимки от преди живота в училището и сега

Церемонията ще бъде открита с внасянето на 5 знамена – на България, на Европейския съюз, на Пловдив и 2 знамена на училището – старото и новото. Ще бъде показан и специално сниман 10 минутен филм за историята на училището.

Входът за спектакъла е само с покани. На него ще присъстват официални гости – представители от МОН, РУО-Пловдив, Община Пловдив, директори на училища и висши учебни заведения, над 80 директори и учители, които са работили в училището. Предвиден е голям банер във фоайето на Театъра, пред който всеки може да си направи снимка за спомен.

Два часа преди концерта, в 16.00 часа, около 200 ученици и учители с различни носии, костюми и тениски ще преминат по Главната улица. Те ще тръгнат от площад “Стефан Стамболов” по Главната към Стария град, ще стигнат до барелефа на светите братя и там ще поднесат цветя.

Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий” е еко училище на щастието, иновативно и Гугъл референтно училище с Монтесори педагогика в начален етап, с активно проектно-базирано и облачно обучение в прогимназиален и гимназиален етап и с професионално обучение след основно образование по професия “Дизайнер”, специалност “Рекламна графика” и професия “Танцьор”, специалност “Български танци”./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...