Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » България » Каримански след извънредния съвет на коалицията: На 1 януари 2024 г. България приема еврото
България Важно Политика

Каримански след извънредния съвет на коалицията: На 1 януари 2024 г. България приема еврото

Датата за приемане на еврото в България остава 1 януари 2024 г. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Любомир Каримански след експертната среща, свикана от вицепремиера Асен Василев.

„Докато не сме получили нищо допълнително като анализ, датата (б.р. 1 януари 2024 г. – влизане на България в еврозоната). Когато получим необходимите анализи и от Министерство на финансите, и от останалите институции, тогава вече ще преценим всичко дали се връзва така, както е планирано”, поясни депутатът от „Има такъв народ“.

Парламентарната група на „Има такъв народ“ поиска в декларация миналата седмица Националният план за въвеждане на еврото да бъде обсъден в пленарна зала и напомни за коалиционното споразумение и декларирания там приоритет еврото да бъде въведено след анализ и мащабна информационна кампания.

Каримански поясни, че се работи от гледна точка на стратегическите приоритети за въвеждане на еврото и в същото време по т.нар. технически и оперативен план, предаде bTV.

„Всички се съгласихме, че има още какво да се прави“, добави той.

Ивайло Мирчев от „Демократична България” заяви, че на експертния съвет са обсъдени антиинфлационните мерки, като има единомислие по по-голямата част от тях.

„Доста инфлационни мерки обсъдихме. В момента разчетите са готови. Ще се върнем при парламентарните групи и ще обсъдим с тях. Имаме достатъчно буфер да работим с бюджета, за да можем да подкрепим хората по най-добрия възможен начин”, каза Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...