Новини от Пловдив » България » Каримански след извънредния съвет на коалицията: На 1 януари 2024 г. България приема еврото
България Важно Политика

Каримански след извънредния съвет на коалицията: На 1 януари 2024 г. България приема еврото

Датата за приемане на еврото в България остава 1 януари 2024 г. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Любомир Каримански след експертната среща, свикана от вицепремиера Асен Василев.

„Докато не сме получили нищо допълнително като анализ, датата (б.р. 1 януари 2024 г. – влизане на България в еврозоната). Когато получим необходимите анализи и от Министерство на финансите, и от останалите институции, тогава вече ще преценим всичко дали се връзва така, както е планирано”, поясни депутатът от „Има такъв народ“.

Парламентарната група на „Има такъв народ“ поиска в декларация миналата седмица Националният план за въвеждане на еврото да бъде обсъден в пленарна зала и напомни за коалиционното споразумение и декларирания там приоритет еврото да бъде въведено след анализ и мащабна информационна кампания.

Каримански поясни, че се работи от гледна точка на стратегическите приоритети за въвеждане на еврото и в същото време по т.нар. технически и оперативен план, предаде bTV.

„Всички се съгласихме, че има още какво да се прави“, добави той.

Ивайло Мирчев от „Демократична България” заяви, че на експертния съвет са обсъдени антиинфлационните мерки, като има единомислие по по-голямата част от тях.

„Доста инфлационни мерки обсъдихме. В момента разчетите са готови. Ще се върнем при парламентарните групи и ще обсъдим с тях. Имаме достатъчно буфер да работим с бюджета, за да можем да подкрепим хората по най-добрия възможен начин”, каза Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...