Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » България » Напрежение пред Паметника на съветската армия
България Важно

Напрежение пред Паметника на съветската армия

Отново имаше напрежение пред Паметника на съветската армия (ПСА) днес. Причината е, че пред него се събраха противници на войната в Украйна и отбелязващи Деня на победата, съобщава бТВ.

В ранните часове днес фигура от монумента беше боядисан с помощта на дрон с цветовете на руското знаме – синьо и жълто. На 4 май активисти опитаха да опаковат паметника с българското и украинското знаме, но акцията им беше осуетена. Стигна се до сблъсъци.

Днес отново имаше словесни престрелки и кратки сблъсъци между хора, които смятат, че монументът трябва да бъде премахнат и честващите Деня на победата.

Втората група проведе днес традиционния марш на „Безсмъртния полк“, който започна от Паметника на незнайния воин и стигна до ПСА.

На паметника имаше група хора с плакат „Не предавайте Македония“. Един от тях заяви пред БНР, че в момента, в който са дошли официални лица, хората са били избутани:„Най-мирно застанахме, както виждате, на плаката пише „Не предавайте Македония“, защото това са хората, които всъщност предадоха Македония. Дойдоха официалните лица, включително бивши общински съветници от БСП, депутати, употребиха сила срещу нас, докато ние си стояхме най-мирно с плакати… Вие виждате няколко счупени знамена, няколко скъсани плакати, всичко това беше, след като започнаха да ни удрят и да ни блъскат“.

Между двете групи прелетяха и взаимни обвинения във фашизъм.

На честването пред Паметника на съветската армия се появи и посланикът на Русия у нас Елоенора Митрофанова, която държа реч. В словото си тя каза, че в момента тече опит за пренаписване на историята като се сменят местата на жертвите и агресорите“. Изказването ѝ бе съпроводено от викове срещу нея.

Напрежение пред Паметника на съветската армия

Напрежение и честване на Деня на победата пред Паметника на съветската армия

Posted by bTV Новините on Sunday, May 8, 2022

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...