Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » България » Събев: Няма да се поддадем на шантажа на превозвачите
България Важно Транспорт

Събев: Няма да се поддадем на шантажа на превозвачите

„Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се поддаде на шантаж. Това заяви транспортният министър Николай Събев по адрес на превозвачите и техните разногласия с правителството. „Срещу нас ако седне отговорната част от бизнеса, ние ще седнем с радост да обсъдим нещата. С хора, които не искат да преговарят, ние не можем да говорим, защото те не търсят диалог. По-голямата част от превозвачите ще продължат да изпълняват ангажиментите си към българите“, категоричен беше той.

По думите му от началото на годината правителството е похарчило 4,5 млрд. лева, за да поеме разликите в цените. Събев напомни и че се готви антиифлационен пакет от мерки, но работата по проекта не е приключила.

„Ние обсъждаме различни варианти, при които да има добри условия при ненормална икономическа ситуация, за да продължат хората да работят нормално. Тоест ние сме показали, че сме отговорно правителство. Бюджетът предвиждаше икономически растеж, а сега трябва да осигурим защита за най-слабите и условия за предприемачите, за да продължат да функционират“, допълни министърът на транспорта и съобщенията.
Събев заяви още, че вече парите за летището в Русе вече са по сметките на общината.

„За да започнат да се ползват, трябва да има нотификация от ЕК, че това не представлява държавна помощ. За да се случи това някой трябва да седне и да попълни формуляри и да ги изпрати до комисията. От декември е извършен превода, но формулярите не са изпратени. Обсъждаме с кмета на общината възможности как да ускорим процеса”, допълни Николай Събев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...