Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Регион » Кметът на „Родопи“ за водата в Брестовица: Целта е да работим максимално в кратки срокове
Регион Родопи

Кметът на „Родопи“ за водата в Брестовица: Целта е да работим максимално в кратки срокове

Поредна работна среща за решаване на проблема с качеството на водата в село Брестовица се състоя в Община „Родопи“. Тя е по инициатива на кмета Павел Михайлов, за да се отчете докъде са стигнали започнатите процедури и да се обсъдят действията, които предстоят.

На срещата присъстваха заместник-кметът Емилия Иванова, директорите на ВиК –Пловдив Огнян Кулишев, на Басейнова дирекция Георги Велев, Нейко Нейков, хидрогеолог към фирма „Водоканал геотех“, която има ангажимент да извърши хидрогеоложките проучвания на новите водоизточници, специалисти от общинска администрация и представител на сдружение „Живот за Брестовица“.

„Целта на срещата е всички институции, които имат ангажимент към решаване на проблема с водата в Брестовица, да си взаимодействат и в най-кратки срокове да бъде изработен проектът за довеждащия водопровод. Затова нека си поставим срокове и да работим в синхрон“, започна срещата кметът на Община „Родопи“ Павел Михайлов.

Стана ясно, че още днес отчетът за извършените хидрогеоложки проучвания ще бъде внесен в Басейнова дирекция, а до края на седмицата ще бъде входирана и обосновката за водовземането. От своя страна Басейнова дирекция даде срок до края на юни да даде становище за разрешението. Успоредно с това ще започне и изграждането на третия кладенец, който ще захранва Кадиево.

Работи се и по проекта за изграждане на пречиствателното съоръжения за манган на площадката на Помпена станция 2-ри подем.

„Проблемът в селото е изключително сериозен. Хората вече трета година живеят на водоноски и не могат да използват водата от чешмите си за битови и питейни нужди. Община „Родопи” пое ангажимент за проучване и намиране на нов водоизточник за осигуряване на чиста питейна вода за село Брестовица и го изпълни. Направени са два нови сондажа, които са с много добри показатели. Водата е чиста и с много добър дебит”, коментира кметът Павел Михайлов.

„Този проблем трябва да се реши и това е неотложно“, допълни той.

Община „Родопи“ започна процедура по изготвяне на парцеларните планове на трасето за довеждащия водопровод в Брестовица, технически проект и проектиране на новата водопроводна мрежа в регулация на селото. Предстои Басейнова дирекция да учреди санитарно-охранителните зони около сондажите.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...