Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Смолян » Нов скоростен път ще свърже Пловдив и Смолян
Асеновград Регион Смолян

Нов скоростен път ще свърже Пловдив и Смолян

„Ще проектираме изцяло ново трасе, не през дефилето с много завои“, разкри Гроздан Караджов

Трафикът към Родопите непрекъснато се увеличава и регионът има нужда от нова и модерна пътна инфраструктура. Между Пловдив и Смолян ще бъде изграден нов скоростен път, съобщи министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов след срещата с областния управител Йордан Иванов и сдружение „Бизнесът за Пловдив“.

„На АПИ вчера е възложена нова задача да започне проектирането на изцяло нов скоростен път. Тази дестинация започва да се препълва. Ще проектираме изцяло ново трасе, не през дефилето с много завои“, разясни министърът, но допълни, че пътят няма да бъде построен в следващите 4 – 5 години. На срещата в АПИ е присъствал и финансовият министър Асен Василев.

Караджов не каза откъде ще минава новото шосе, но обясни, че при проектното проучване ще бъдат разработени три варианта.

„Трафикът все повече расте, включително към Рудозем и Ксанти и ще продължи да се увеличава“, смята Караджов.

За околовръстното шосе на Пловдив от Асеновградско до Пазарджишко шосе министърът каза, че пътят трябва да стане скоростен, но в момента няма актуална информация докъде са стигнали процедурите.

„На срещата в областната администрация съм поел ангажимент да се информирам по този въпрос и да изпратя имейл както на областен управител, така и на бизнеса на Пловдив. Градът е ощетен и трябва реално да стане удвояване на този път“, каза още Гроздан Караджов. Той прикани община Пловдив да помогне с подробен устройствен план за пътната връзка между „Скобелева майка“ и Асеновградско шосе. Изпълнител е избран, но все още няма завършен ПУП.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...