Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Бизнес » Протестиращите превозвачи: Всички са настръхнали от ставащото в държавата
Бизнес България Важно Транспорт

Протестиращите превозвачи: Всички са настръхнали от ставащото в държавата

„Вече нямаме никакви очаквания. След предния протест, след срещата в Министерския съвет, нямаме никакви очаквания. По-скоро имаме очаквания да се активизира държавният апарат срещу всичките превозвачи, с такива заплахи, които чуваме публично“. Това заяви пред БНР членът на УС на Камарата на автомобилните превозвачи в България Димитър Димитров. „Всички са настръхнали от случващото се в държавата. Ако днешния протест ще бъде толкова масов, колкото ще бъде, причината са управляващите и техните изказвания. Дори самите ние сме изненадани, че сме толкова единни“, допълни той.

Димитър Димитров

„Няма нормален експертен диалог, има монолог, казваме как да станат нещата и нищо не става“, подчерта Димитър Димитров. „Вените на икономиката са транспортът. В условията на това масово обедняване на хората именно транспортът е един от секторите, който може да повлияе на други отрасли“, коментира още Димитров. По думите му „не може да оставим основен икономически сектор да се удави“. Той изрази недоумение защо управляващите настройват хората от бранша „кардинално“.

Исканията на превозвачите остават същите, потвърди той. „По отношение на горивата ние имаме огромни притеснения, че в държавата се спекулира. Продължаваме да внасяме от Новоросийск, продължаваме да внасяме тип Урал, с който след войната започна да се търгува с около 35-38 долара под Бренда в момента. Купуваме барела на 70-70 и няколко долара, цени, приблизително същите като декември миналата година, но цената на горивото е съвсем различна. Защо в една Унгария може да е 2.60, които също са зависими от руския петрол, в България е над 3 лева. Тук е ролята на държавата да провери има ли спекула, има ли картел и на какво се дължи това.“ Димитров попита и защо още няма одит на тол системата, какъвто е заложен в коалиционното споразумение. Днес тежкотоварните автомобили ще останат в столицата до 22 часа. Ще бъдат затворени основни улици и булеварди в центъра.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...