Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Регион » Читалището в Карлово чества 161 г. от основаването си с редица събития
Карлово Регион

Читалището в Карлово чества 161 г. от основаването си с редица събития

НЧ “Васил Левски-1861“ , Карлово

Книгата „Театър „Елена Снежина”- 152 години история” ще бъде представена днес в камерната зала на читалище „Васил Левски“ в Карлово. Събитието започва в 17.30 ч. и е първото от поредицата инициативи, посветени на 161-ата годишнина от основаването му.

Вече 152 години не спират изявите на карловския самодеен театър, който от 1989 година носи името на карловката Елена Снежина. 152 години актьорите и тяхната публика се срещат и страстите на сцената завладяват и зрителите в залата. И това е така, защото там, където има изпълнители и зрители, винаги ще се разиграват истории, които не могат да бъдат разказани никъде другаде. За да не избледнее с времето паметта за многобройните чудесни постановки, за успехите и отличията, които те са донесли на театъра; да се помнят имената на всички, допринесли с таланта си за това театър „Елена Снежина”да бъде една от емблемите на културния живот в Карлово, е нужно историята да бъде записана и съхранена. Така се ражда идеята за книгата. Неин автор е Зоя Станкова- дългогодишен активен читалищен и културен деятел, и актьор в театъра.

Събитията по повод годишнината продължават утре, 11 май, със спектакъла „Двубой”. Началото му е в 19.00 часа, в зрителната зала. Входът е свободен.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...