Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » ВМРО скандира пред МС: Оставка! Не предавай Македония! Каракачанов: Да изгоним негодниците!
България Важно Политика

ВМРО скандира пред МС: Оставка! Не предавай Македония! Каракачанов: Да изгоним негодниците!

Митинг-концерт на гражданската инициатива „Не предавай Македония“ се провежда в центъра на столицата. Той е в защита на националните ни интереси в Македония и е подкрепен от ВМРО.

Хората носят плакати с надписи: „Македония е българска“ и „Киро, оставка!“. Чуват се и възгласи: „Не предавай Македония!“

Съпреседателят на ВМРО Александър Сиди заяви, че това е „предупреждение към премиера Кирил Петков“, защото партията има информация, че „на 24 май България ще гласува за отпадане на ветото за членството за Северна Македония в ЕС“. Ако това стане, от ВМРО заплашват, че ще блокират държавата.

Това правителство, с начало на Кирил Петков, се готвят да извършат национално предателство. Това се случва под натиска на чужди правителства. В Северна Македония се възпитава още едно поколение с омраза към България. Ясно е какво е решението на българския парламент, на президентството и на народа. Българският министър председател, обаче прави всичко възможно да предаде българските национални интереси. По темата за РСМ имаме 90% единомислие“. Това заяви почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов пред журналисти.

„Готви се национално предателство. Случайно попадналите във властта Кирчо и Кокорчо, техните съдружници и любовници, защото това е управлението. Тази държава не може да бъде управлявана от подобни смешници! Инфлация, цени на тока, далавера с газта – всичко това ще го плаща българският народ. Един ококорен министър ни обяснява , че щели да компенсират бизнеса. А гражданите кой ще компансира заради високите цени? С какво ще ги компенсирате? Със заеми, които отново ще теглите, а ще ги плащаме ние, българите, които ще останем да живеем в Родината. Вие, пришълците, дойдохте от Канада и там ще си отидете“, каза Каракачанов пред събралите се хора.

Той прогнозира, че ако вдигнем ветото за РСМ, това ще бъде последният ден на българското правителство. По думите му, ако сега отстъпим, няма да имаме никакви гаранции, че македонското правителство ще спази ангажиментите си.

„Ако отворим днешните учебници по история, география, литература в Македония, ще видите, че нищо не се е променило, въпреки договора, който беше сключен на 1 август  2017 година, в който се говори за общата ни история и против езика на омразата. Цялото творчество на Вазов и всички български писатели и поети е напоено с любов към Македония“, заяви Красимир Каракачанов.

„Крайно време е да спрем да се делим на русофили и русофоби. Жалко е, когато гледаш пред паметника на една чужда армия от едната страна едни българи, от другата – други и полицията ги пази да не се избият. Да вземем същите тояги, с които искаха да се бият помужду си за чужди каузи- едни за руската, други за аремиканската, да вземем същите тояги и да изгоним тези негодници“, призова Каракачанов, а хората започнаха да викат „Оставка“. „Ако се наложи с протести, с „камъни и дърве“ да спрем това национално предателство“, каза още той.

/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...