Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Войната в Украйна » Емил Спахийски: По-евтиният втечнен газ са само фанфари
България Важно Войната в Украйна Свят

Емил Спахийски: По-евтиният втечнен газ са само фанфари

Никой не иска мир в момента, войната ерозира целия свят, коментира известният журналист

„Американците и британците бяха подготвили изключително добре Украйна и затова Русия не успя да постигне бързо целта си. Те ще завземат Донецк и Луганск, но ще влязат много дълбоко в Украйна, за да има за какво да преговарят и да отстъпят завзети територии. Никой не иска мир в момента, нито САЩ, нито Русия. Няма дипломатическа активност“. Това заяви за Нова журналистът Емил Спахийски.

Според него програмата lend-lease се изплаща с години и е подтикната от бизнеса, така че Украйна ще има дълг към САЩ. „Руснаците имат възможност за много добро разузнаване, така че тези боеприпаси може и да не стигнат до целта си“, посочи той. И допълни, че войната е между два свята – между САЩ и Русия. А конфликтът обхваща лека-полека целия свят и го ерозира.

По думите му предстои чудовищна криза за храна, а сред другите големи кризи е енергийната. „Русия може да издържи изключително дълго на тази война – от енергия до хранителна промишленост, сладка вода и гори. Тази война е на изтощението“, смята Спахийски.

Той коментира и съобщението за договорена по-ниска цена на втечнен газ със САЩ. „Изградената тръба за газ винаги носи по-ниска цена отколкото да се транспортира чрез сгъстяване по танкери. Това, че газът ще е по-евтин са фанфари“, смята той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...