майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Образование » С грандиозен концерт СУ „Св. Константин-Кирил Философ“ в „Южен“ отбеляза 75-ата си годишнина
Градът Образование Пловдив

С грандиозен концерт СУ „Св. Константин-Кирил Философ“ в „Южен“ отбеляза 75-ата си годишнина

С грандиозен концерт СУ „Свети Константин-Кирил Философ“ отбеляза своята 75-ата годишнина. Учители, родители, ученици и гости препълниха летен театър на Бунарджика снощи.

Юбилейният концерт бе свързан и с благотворителна кауза под наслов „Да върнем усмивката на Никол!“.

Водещ на форума бе известният радиоводещ и журналист Михаил Гръблев, който създаде невероятна атмосфера с неповторимия си стил.

Събитието започна с вдъхновяващото приветствено слово на Елена Костадинова – директор на училището, след като участници в програмата пуснаха да полетят в небето балони с графично изобразените върху тях букви на кирилицата.

С много вълнение и сърдечни благодарности директорът на училището сподели, че значимостта,  доброто име и най-вече високите постижения на СУ „Константин-Кирил Философ“ се дължат най-вече на професионализма и всеотдайността на учителите, които поколения наред са градили името на училището, емблематично за района и града.

С философска препратка тя насочи към идеята, че успехът на общността се корени именно в любовта и подкрепата между хората, която изпитваме както помежду си, така и към Бог. А любовта към Бога, освен всичко друго, се възпитава. Затова в училището от години се изучава предметът „Религия- Православие“ като факултативна дисциплина.

Официални гости на честването на юбилея на училището бяха Костадин Язов – кмет на район „Южен“, Петя Шаркова – старши експерт в „Отдел образование и култура“ на район „Южен“, Петър Тодоров – главен секретар на МВР, Асен Солаков директор на Първо РПУ – Пловдив, отец Еленко от Пловдивската митрополия, Силви Бакърджиев – главен експерт в отдел „Образование“ на Община Пловдив,  Георги Делов – старши експерт по български език и литература в РУО – Пловдив, бивши учители и много възпитаници на училището.

Представител на ОИ “Старинен Пловдив” връчи поздравителен адрес от името на Доц. Елена Кантарева-Дечева-директор на ОИ “Старинен Пловдив”.

Директорът Елена Костадинова връчи награди за ученик на годината в начален, прогимназиален и гимназиален етап, учител на годината и родител на годината.

Участниците в празничната програма показаха всичко, което са научили от своите учители и ръководители. Редуваха се песни, изпълнени и от ученици и учители, рецитации, атрактивни мажоретки и драматизации, представени от театрална формация „Малките таланти“ и трите възрастови групи на театрално студио „Мелпомена“.

За първи път в представянето на импровизацията „А тя кого ще избере?“ от студио „Мелпомена“ се включиха учители, служители и бивши ученици на СУ „Св. Константин-Кирил Философ“, вече студенти, обединени от идеята за добротворчество и добър пример за подрастващите.

Трудът на всички състави бе оценен достойно. Гостите си тръгнаха емоционално заредени, което пролича по бурните аплодисменти, заливащи летния театър.

Още

СУ „Св. Константин-Кирил Философ“ празнува 75 години с благотворителен концерт

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...