Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » 4128 зрелостници от Пловдив и областта на матура по български и литература в сряда, 1348 квестори ще ги пазят
Градът Образование Пловдив

4128 зрелостници от Пловдив и областта на матура по български и литература в сряда, 1348 квестори ще ги пазят

Снимката е илюстративна
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Галина ГЕОРГИЕВА

4128 зрелостници от Пловдив и областта са подали заявления да се явят на матура по български език и литература. Изпитът ще се проведе на 18 май, а началният час е 8,30 часа.

1348 квестори ще се включат в организацията на матурата по БЕЛ, съобщи за ПловдивПрес началникът на РУО – Пловдив Антоанета Пакова.

Тя обясни, че 4009 дванадесетокласници са заявили желание за втория задължителен изпит на 20 май.

За учениците от профилираните гимназии втората матура е по профилиращ учебен предмет по избор с изключение на български език и литература. Завършващите професионални паралелки и професионални гимназии полагат държавен изпит за придобиване на професионална квалификация.

Най-предпочитан е отново английският език – 1033 ще се явяват на ДЗИ по този предмет, следван от биология – 174, география – 106 и математика -99. Най-малко зрелостници са пожелали музика – само трима. За история заявления са подали 70 ученици, за информатика -10, а за руски език -32.

За втората матура са осигурени 742-ма квестори, а за ДЗИ по желание – 168.

От 26 май до 1 юни са допълнителните матури по желание. Поради големия брой предмети в един ден могат да се провеждат по два изпита – сутрин и следобед. На допълнителни матури са пожелали да се явят общо 320 зрелостници от Пловдивска област. Най-много са избрали математика – 108, следват английски език -69, и биология -62. Шестима зрелостници ще се явят на две допълнителни матури по желание.

До 17 май т.г. се издават служебни бележки за допускане до матурите, в които се посочват сградите и залите за полагане на съответните изпити.

Зрелостниците трябва да бъдат в изпитните зали поне 30 минути по-рано, да носят документ за самоличност, служебната бележка. Пише се само с черен химикал.

„Утре ще имаме информация колко ученици няма да бъдат допуснати до матурата по български език и литература.  Ще бъде проверено видеонаблюдението, директорите ще ни изпратят информация за готовността на всяко училище за провеждане на ДЗИ по български език“, каза още Пакова.

В 66 училища в Пловдив и областта ще се проведе първата матура, втората – в 30 училища, а ДЗИ по желание – в 14 училища./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...