Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Никола Минчев: Ако някой не идва на коалиционни съвети, това са най-често от ИТН
България Важно Мнения Политика

Никола Минчев: Ако някой не идва на коалиционни съвети, това са най-често от ИТН

Никола Минчев

Ако някой не идва на коалиционни съвети, това са най-често от „Има такъв народ“. Слави Трифонов съответно не е идвал, коментира пред журналисти в парламента председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов в пост във Фейсбук написа „Представителите на „Продължаваме промяната“ в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната“.

Не виждам основание за подобна критика, напротив – стараем се да има диалог, не мога да се съглася, че няма диалог, поне от наша страна, посочи Минчев, цитиран от БТА.

Той се съгласи, че в коалицията се поставят червени линии от партньорите. И допълни, че до момента са се поставяли – в крайна сметка успяваме да намираме баланс, не е лесен този процес, вярваме, че и така ще продължи.

Председателят на НС е убеден, че с разумен подход от всички актуализацията на бюджета ще бъде направена.

Вот на недоверие от страна на ГЕРБ не ни притеснява, това е нормална процедура, коментира още Никола Минчев.

Ако преценят да внесат вот на недоверие, ще го разгледаме, няма нищо притеснително в една законова процедура, обясни той.

Във връзка с ниския рейтинг на НС, според социологическо проучване от вчера (през май 19% от анкетираните оценяват положително работата на парламента, при 24% през април), Минчев заяви, че трябва да бъдат ускорени някои от обещаните ключови реформи.

По този начин да покажем, че наистина действаме и това, което сме обещали, ще го направим – това очакват гражданите от нас, изтъкна председателят на парламента. Ние направихме някои стъпки като закриване на спецправосъдието, предстоят още и вярвам, че когато ги предприеме и се видят реалните резултати, това ще върне доверието в институцията, допълни той.

Никола Минчев очаква в края на този месец или началото на следващия в НС да има законопроект, свързан с реформи в антикорупционната комисия./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...