Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Превозвачите все още не се отказват от протеста утре
Бизнес България Важно Транспорт

Превозвачите все още не се отказват от протеста утре

„Очакваме от правителството конкретни мерки, за да вникнем в детайлите и да постигнем съгласие. Настояваме за намаляване цените на горивата, защото това се отразява на всички останали. Отворени сме за диалог, ако нашите искания бъдат изпълнени, нама за какво да протестираме“, това каза пред Нова Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.

Той припомни, че превозвачите са свързващо звено в икономиката и са изключително важни като сектор и влияят на цените на абсолютно всичко.

„Случващото се напоследък е изключително грозно – лични нападки, отклоняване на вниманието. Не сме използвани с политически цели, просто се отклонява фокусът, нашите искания са конкретни и краткосрочни“, заяви още Димитров.

Той бе категоричен, че превозвачите ще се съобразят с искането на образователния министър, за да може да започнат нормално матурите за зрелостниците.

Планираните протести ще се проведат в големите градове и по граничните пунктове.

Премиерът Кирил Петков, представители на работодателските организации и на превозвачите ще разговарят днес в Министерския съвет.

Работодателите ще участват в тази среща в опит да внесат конструктивизъм в търсенето на решения на проблемите. За да разберем дали ЕК ще даде разрешение за намаляване на акциза върху горивата, трябва да опитаме. Към този момент имаме информация, че не се изключва такава мярка. Евентуалното намаляване на акциза би било за всички“, заяви преди началото на срещата Васил Велев от АИКБ.

Представители на превозвачите заявиха, че настояват за отпадане на биодобавката, намаляване на акциза и изплащане на всичко, което се дължи на автобусните превози като социално подпомагане.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...