Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Руснаците масово купуват имоти в Турция
Балкани Свят

Руснаците масово купуват имоти в Турция

Продажбата на турски имоти на чужденци се е увеличила с 58 процента през април в сравнение със същия месец на 2021 г., като руските граждани оглавяват класацията, сочат правителствени данни, разпространени днес, предаде ДПА.

Увеличението на продажбите идва на фона на слабата турска лира, която загуби близо 50 процента от стойността си спрямо долара през изминалата година, както и на фона на инвазията на Русия в Украйна.
Търсенето на имоти в Турция от чужденци остава високо въпреки 100-процентното увеличение на цените на имотите през февруари, сочат данни на турската Централна банка.

През април 6447 чужденци са купили апартаменти в Турция, като 1152 от тях са руснаци, информира Турският статистически институт, съобщава БТА.

В сравнение с предишния месец броят на турските имоти, продадени на руснаци, се е увеличил със 100 процента. Увеличението е със 186 процента на годишна база.

Украинците са купили с 56 процента повече имоти през април прямо предишния месец.
Иранските граждани са на трета позиция през април с 905 купени имоти в Турция, а иракчаните – на четвърта позиция – 714.

Като цяло продажбата на имоти в Турция се е увеличила с 38,8 на сто на годишна база. Увеличение в продажбите на имоти се наблюдава главно в курортите Анталия и Бодрум, където от началото на войната в Украйна много руснаци купиха имоти./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...