Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » След тристранката: Инфлацията расте, хората няма да усетят подпомагането
Бизнес България Важно Политика Портфейл

След тристранката: Инфлацията расте, хората няма да усетят подпомагането

„Инфлацията продължава да се покачва, въпреки уверенията от страна на правителствени лица. За април тя вече е 14,4%“. Това каза икономическият съветник на КТ „Подкрепа” Ваня Григорова след Националния съвет за тристранно сътрудничество.

„Нямаме никаква възможност тази инфлация да се редуцира през увеличаване на доходите на гражданите, за да може те да посрещнат по-високите цени. Какво значение има дали ще дадем 2 или 4 млрд. от държавния бюджет на юридически лица, ако това не бъде усетено от българските граждани”, попита Григорова.

Тя намира за позитивно това, че работодатели и представители на синдикатите са били поканени на нарочна среща в Министерския съвет. „Когато правителството е създало предпоставки за увеличаване цените на горивата, трябва да се намали ударът, който ще бъде понесен от бизнес организациите”, смята икономическият съветник.

Григорова посочи, че ако инфлацията продължи да се покачва и компенсациите по никакъв начин не се отразят върху банковите сметки на работниците в предприятията – тогава има проблем. „Защото данъците ни ще се ползват за минимизиране на енергийния удар върху предприятията, но това няма да доведе до повишаване благосъстоянието на българския работник”, е нейното мнение.

Брифинг в МС

Брифинг в МС

Posted by Новините на NOVA on Tuesday, May 17, 2022

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...