Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Удължиха проекта „Патронажна грижа + в община Пловдив”
Градът Община Пловдив

Удължиха проекта „Патронажна грижа + в община Пловдив”

Лилия Кичукова

„Проектът „Патронажна грижа +” приключи на 1 март, но е удължен с още шест месеца, тъй като Европейските структурни фондове прецениха, че е значим. Общата му продължителност става 20 месеца. Проектът, който в момента се изпълнява, започна на 2 февруари 2022 г. и приключва на 2 септември 2022 г. Стойността на целия проект е 4 262 486,87 лв., от които 2 823 558,18 лв.са по вече завършения, който продължи една година, а 1 438 928,69 лв.са по настоящия проект.” Това заяви обясни Лилия Кичукова, ръководител на проекта.

Помощта, която местната администрация предоставя, е в две направления.

По направление 1 услугата е възложена за управление на Дома за възрастни хора „Св. Василий Велики”. Интегрирани здравно – социални услуги се осигуряват за общо 561 възрастни хора и граждани с увреждания, в това число и за лица, засегнати от COVID – 19. В домашна среда се оказва помощ в рамките до два часа на ден и в зависимост от какво има нужда потребителят – пазаруване, готвене, почистване на дома, плащане на битови сметки.

Направление 2 включва превенция на COVID – 19 в социалните услуги с 629 заети в тях служители, които обслужват 1391 граждани. Проектът осигурява лични предпазни средства и тестване на служителите и потребителите, мерки за дезинфекция на сградите, преграждане на помещенията, допълнителни плащания на персонала , както и подпомагане с компютърна техника и телефони.

Лилия Кичукова подчерта, че услугите се извършват качествено и отговорно и изрази надежда, че след приключването на този проект ще има възможност социалната подкрепа да продължи.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...